Activiteit

Stadsgesprek Bewoners weten het beter

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Amsterdammers worden volop uitgedaagd hun eigen ideeën voor de stad in de praktijk te brengen. Denk aan right to challenge, buurtrechten, buurtbudgetten en fearless city. De laatste is een municipalistische beweging die de buurt of de stad als centrum van verandering ziet in plaats van de landelijke politiek.

Inschrijven gaat via het formulier onderaan de pagina.

Het zijn allemaal manieren waarbij bewoners een alternatief bieden aan de markt of de overheid. Het gemeentebestuur zet grootschalig in op dit soort burgerbetrokkenheid. In het coalitieakkoord staat zelfs: “Bewoners hebben net zulke goede, zo niet betere, ideeën als het stadsbestuur.”

Tijdens het Stadsgesprek Bewoners weten het beter kijken we welke gevolgen het heeft als bewoners taken van hen overnemen. Waar zien zij kansen en waar bedreigingen?

  • donderdag 10 december
  • start 16 uur, einde 17.30 uur
  • de bijeenkomst vindt online plaats, waarschijnlijk via Zoom

Sprekers

  • Namens de gemeente Amsterdam komen Machteld Combé (buurtrechten/right to challenge) en Roos van Os (fearless cities) vertellen over de programma’s waarmee zij bewoners meer eigenaarschap willen geven.
  • Names BOB helpt!, een bewonersinitiatief op Oostenburg, komt Aart Nolen vertellen over hoe zij bewoners van de Oostelijke eilanden een arbeidsperspectief bieden.

Meld je aan voor Bewoners weten het beter

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin