Activiteit

Stadsgesprek Voorbij de Verkokering

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

5 november gaat ons Stadsgesprek over samenwerking tussen en binnen organisaties, formele en informele initiatieven. Inschrijven gaat via het webformulier onderaan deze pagina.

Bewonersbedrijven die als concurrentie worden gezien door sociale wijkteams. Een juridisch ambtenaar die een initiatief van een andere ambtenaar tegenhoudt omdat ’t niet volledig aan de voorschriften voldoet. Of een bewonersinitiatief rondom duurzaamheid en kinderen dat niet onder de afdeling Duurzaamheid én niet onder de afdeling Onderwijs valt.

Zomaar wat voorbeelden van het fenomeen verkokering.

Verkokering ontstaat vaak door een nadruk op het eigen belang. Niet alleen bewoners lopen ertegenaan. Ook de professional kan hinder van verkokering ondervinden want ook tussen verschillende uitvoeringsorganisaties, tussen afdelingen binnen organisaties en tussen verschillende bewonersgroepen bestaat verkokering. Het manifesteert zich kortom op allerlei manieren.

Tijdens het Stadsgesprek Voorbij de Verkokering op 5 november gaan we op zoek naar onorthodoxe manieren van samenwerking tussen bewonersinitiatieven, de gemeente en het maatschappelijk middenveld. Hoe komt maatschappelijke waarde centraal te staan en ontstaat een ‘win-winsituatie’ tussen systeem- en leefwereld?

De ervaring leert dat het moeilijk te voorspellen is of de bijeenkomst volledig online of gedeeltelijk live plaats zal vinden. Wel zeker is:

  • Het Stadsgesprek vindt plaats op 5 november.
  • Start 16.00 uur, einde 17.30 uur.
  • De eerste spreker is Jos van der Lans. Hij publiceerde als cultuurpsycholoog veel over de decentralisatie van het sociaal domein, zoals de serie Nabij is beter op Sociale Vraagstukken.
Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin