Activiteit

Stadsgesprek: Een weg uit armoede

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Dit Stadsgesprek gaat over zeggenschap en eigenaarschap rondom één thema. We stellen ons de vraag hoe je een specifiek maatschappelijk thema kunt democratiseren? We kozen voor armoede.

Vooral langdurige armoede zorgt voor een vicieuze cirkel waar mensen maar moeilijk uit komen. Armoede kost zelf namelijk veel geld, denk aan schulden, aanmaningen en kredieten. Ook kost armoede veel mentale belasting; hoe denk je na over je toekomst als je de boodschappen van morgen niet kunt betalen?

We onderzoeken hoe zeggenschap en eigenaarschap ervoor kunnen zorgen dat mensen eerder uit armoede geraken. Is het mogelijk mensen meer zeggenschap te geven over interventies? Kunnen professional en cliënt een gelijkwaardigere relatie aangaan? En is het mogelijk zelfvertrouwen te versterken in plaats van te ondermijnen?

De sprekers:

  • Hille Hoogland. Zij doet als medisch antropoloog promotieonderzoek naar de leefwereld van Voedselbankklanten. Ook maakt ze trainingen, zoals de Op Eigen Kracht-training van de Regenboog Groep. Ze zal inzichten uit haar onderzoek en uit haar praktijkervaring delen. 
  • Annemarieke van Egeraat van Warm Rotterdam, waar ervaringsdeskundigen en organisaties samenwerken tegen armoede. Mensen die in armoede leven hebben invloed op de manier waarop armoede wordt aangepakt.
  • Uit Amsterdam komen Yamina el Ghali en Phlip Korthals Altes van Buurtbaan, een armoedepreventieproject dat actieve bewoners helpt aan een betaalde baan in de buurt en opleiding.
  • 25 juni
  • 16.00 uur
  • via een livestream

Meld je aan met onderstaand webformulier

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin