Activiteit

Stadsgesprek Betalen is bepalen?

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

We hervatten ons programma online! Deze bijeenkomst stond oorspronkelijk gepland voor eind maart. Door de coronamaatregelen moesten we hem verplaatsen. De nieuwe datum is 26 mei. Aanmelden kan met het formulier onder aan deze pagina.

We moeten het hebben over geld. Want zeggenschap en eigenaarschap – ons thema van 2020 – gaan ook over toegang tot financiering. Maar dan moet je die wel weten te vinden.

Foto: Adam Heath

Niet iedereen kent de route naar subsidieverleners zoals de gemeente en fondsen. En als je wel bekend bent met deze geldschieters, moet je jezelf door een stapel papierwerk heen werken. Uiteindelijk zijn het vaak dezelfde mensen die er met de buit vandoor gaan.

Zeggenschap ligt niet volledig bij de initiatiefnemer maar ook bij de subsidieverstrekker. Financierders stellen immers voorwaarden. Is het wie betaalt, die bepaalt? 

Tot slot: mag je geld verdienen aan participatie in de buurt? Wat te doen met uren voor vrijwilligers of zpp’ers? In dit Stadsgesprek gaan we op zoek naar het geld achter bewonersinitiatieven.

We gaan in gesprek met:

  • Eefke van Nuenen, oprichter van Mensen maken Amsterdam waar buurtbewoners zelf beslissen over de verdeling van buurtfondsen.
  • Lieke Thesingh, voorzitter van Tugela85 waar kunstenaars en cultureel ondernemers samenwerken met buurtbewoners in de Transvaalbuurt.
  • Anita Groenink, voorzitter van MidWest, een sociale onderneming die door werkruimte te verhuren geld verdient voor sociale projecten.
  • Hettie Politiek, programmamanager democratisering bij de gemeente Amsterdam.

Er is ruimte voor interactie met het publiek. Hoe komen zeggenschap en eigenaarschap tot stand bij de verdeling van geld?

  • Dinsdag 26 mei
  • Aanvang: 16.00 uur
  • Via een livestream, de link ontvang je kort van tevoren

Aanmelden via het webformulier is gesloten. Wil je last-minute meedoen? Mail dan naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin