Activiteit

Stadsgesprek Betalen is bepalen?

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Deze bijeenkomst verplaatsen we naar eind mei. Hopelijk kan dit Stadsgesprek dan ‘in het echt’ doorgaan. Als de situatie dat niet toelaat, gaan we online! Bijvoorbeeld in de vorm van een webinar.

We moeten het hebben over geld. Want zeggenschap en eigenaarschap – ons thema van 2020 – gaan ook over toegang tot financiering. Maar dan moet je die wel weten te vinden.

Foto: Adam Heath

Niet iedereen kent de route naar subsidieverleners zoals de gemeente en fondsen. En als je wel bekend bent met deze geldschieters, moet je jezelf door een stapel papierwerk heen werken. Uiteindelijk zijn het vaak dezelfde mensen die er met de buit vandoor gaan.

Zeggenschap ligt niet volledig bij de initiatiefnemer maar ook bij de subsidieverstrekker. Financierders stellen immers voorwaarden. Is het wie betaalt, die bepaalt? Bij Mensen maken Amsterdam in ieder geval niet. Buurtbewoners gaan zelf over de verdeling van buurtfondsen. Ook de gemeente experimenteert op dit terrein, bijvoorbeeld met buurtrechten.

Tot slot: mag je geld verdienen aan participatie in de buurt? Wat te doen met uren voor vrijwilligers of zpp’ers? In dit Stadsgesprek gaan we op zoek naar het geld achter bewonersinitiatieven.

We gaan in gesprek met Eefke van Nuenen, oprichter van Mensen maken Amsterdam en met vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam. Ook gaan we in groepen aan de slag met de vragen die opkomen. Hoe komen zeggenschap en eigenaarschap tot stand bij de verdeling van geld?

  • Dinsdag 31 maart
  • Inloop: 15.30 uur
  • Aanvang: 16.00 uur
  • Jungle, Tweede van Swindenstraat 26
  • Aansluitend een netwerkborrel om 17.30 uur

Meld je aan via onderstaand webformulier

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin