Activiteit

Stadsgesprek Groen zonder poen

Amsterdam heeft de grote ambitie om de Parijse klimaatdoelen te halen. Dit betekent dat de stad zich als doel heeft gesteld om CO2-neutraal en aardgasvrij te worden Maar de stad wil meer: afvalstromen moeten grondstoffen worden, de lucht moet schoner en vieze auto’s worden verbannen. Dit alles heeft grote gevolgen voor bedrijven, organisaties als woningcorporaties en vooral ook Amsterdammers zelf.

Tegelijkertijd is Amsterdam een dure stad om in te wonen en te leven. Voor mensen met een uitkering, maar ook voor Amsterdammers met een hoge hypotheek of huur. Hoe kunnen de klimaatambities van de stad inclusief gerealiseerd worden? Hoe zorgen we dat alle Amsterdammers hierin mee kunnen komen? Is het moeilijk om groen te doen als je rood staat?

Tijdens Stadsgesprek Groen zonder poen gaan we in gesprek met onder andere Imme van Dijk (strategisch adviseur duurzaamheid van Rochdale) , Thiëmo Heilbron (oprichter en directeur van Fawaka Nederland en Fawaka Ondernemersschool) en Merel van der Knijff (Programmateam Ontwikkelbuurten en Aardgasvrij, !WOON).

Datum: Donderdag 17 oktober 2019
Tijd: Inloop vanaf 15:30 uur. Bijeenkomst van 16.00 – 17:30 uur met aansluitend een netwerkborrel.
Locatie:Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26
Aanmelden: info@kennisnetwerk-amsterdam.nl