Verslag

Vooraankondiging Stadsgesprek De Toegankelijke Stad

Stoepen die geblokkeerd worden door fietsen, trams met een hoge instap, smalle toiletten, krappe huizen en overal bruggen en trappen. Amsterdam is geen gemakkelijke stad voor Amsterdammers met een fysieke beperking. Deels komt dit door de lange geschiedenis van Amsterdam; een jonge stad als Almere is makkelijker toegankelijk te maken.

Maar deels komt dit ook door onze standaard bij bouwen en de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte. Die standaard is niet die van mensen met een fysieke beperking. Dit belemmert een inclusief Amsterdam waarin iedereen mee kan doen. Zowel binnen als buiten.

Tijdens Stadsgesprek De Toegankelijke Stad gaan we met o.a. woning-corporaties, ervaringsdeskundigen en de gemeente in gesprek over hoe we de Amsterdamse standaard kunnen verleggen zodat iedereen mee kan doen.

Datum: Donderdag 18 oktober 2018
Tijd: Inloop vanaf 15.30. Bijeenkomst van 16.00-17.30
Sprekers: o.a. Eric Nagengast (manager Vastgoed bij Rochdale) Nenita La Rose (gemeenteraadslid PvdA Amsterdam), Carla Vriesde (ervaringsdeskundige Stichting MEE), Frederike Kuipers (Studio Transit)
Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36, Amsterdam
Aanmelden: info@kennisnetwerk-amsterdam.nl
Meer informatiewww.kennisnetwerk-amsterdam.nl