Verslag

Aankondiging Stadsgesprek De Kinderstad

Er is een stad waar kinderen willen wonen. Waar iedereen fijn opgroeien kan: die stad heet Amsterdam.

Ondanks de berichten dat veel jonge gezinnen de stad verlaten, leven er ruim 112.000 kinderen in Amsterdam. Zij houden de stad vitaal en speels.

De glimlach van een kind doet je beseffen dat wij volwassenen niet het alleenrecht hebben op de stad. Maar luisteren wij als professionals wel voldoende naar de wensen van deze jonge Amsterdammers? Bieden wij voldoende ruimte aan kinderen om te groeien – in de ruimste zin van het woord?

Wordt de stad aantrekkelijker voor jonge gezinnen wanneer we in onze eigen professionele praktijk zo handelen dat kinderen een integraal onderdeel van de stad zijn? Kleine woningen en een gebrek aan tuinen gaan we niet snel oplossen, dus hoe kunnen we door te luisteren naar kinderen Amsterdam tot kinderstad maken?

Tijdens het Stadsgesprek De Kinderstad zal onderzoeker Naomi Feld vertellen over haar onderzoek ‘Gezin in de stad’ waarbij ze heeft gekeken naar het tijd-ruimtelijk gedrag van stedelijke kinderen. Daarnaast deelt Kinderombudsman Anne Martien van der Does haar ervaringen over hoe zij met kinderen in gesprek gaat. Maar we willen vooral met elkaar bespreken hoe wij als professionals op andere creatieve manieren Amsterdam tot kinderstad kunnen maken.

Sprekers: o.a Naomi Felder (onderzoeker en auteur van ‘Gezin in de stad’), Anne Martien van der Does (Kinderombudsman) en Martin Hup (directeur van Natuurspeeltuin Het Woeste Westen)
Datum: Donderdag 13 september 2018
Tijd: Inloop vanaf 15.30. Bijeenkomst van 16.00-17.30.
Locatie: Basisschool De Springplank, Robert Scottstraat 28-34
Aanmelden: info@kennisnetwerk-amsterdam.nl
Meer informatiewww.kennisnetwerk-amsterdam.nl