Activiteit

Aankondiging Stadsgesprek De Roze Stad

Wereldwijd staat Amsterdam van oudsher bekend als stad van homo-emancipatie. Soms lijkt deze verworvenheid onder druk te staan; de strijd is hoe dan ook nog niet gestreden. Tijdens het Stadsgesprek De Roze Stad maken we de balans op voor onze eigen organisaties. Hoe kunnen we zelf LHBTI-proof worden? Hoe zorgen we voor een veilig werkklimaat voor bijvoorbeeld transgender collega’s? Hoe kunnen we cliënten zo inclusief mogelijk benaderen? Maar ook: wat te doen met taboes en vooroordelen, zowel onder cliënten als medewerkers?

Tijdens het Stadsgesprek zijn er onder andere bijdragen van Jelle Houtsma (SOOZ, eerste welzijnsorganisatie voorzien van een Roze Loper) en Naima Siti Jongerencoach in West van Stichting DOCK, die met jongeren in de buurt het gesprek hierover voert.

Het Stadsgesprek vindt plaats in het Dr. Sarphatihuis. Deze woonvoorziening voor ouderen opende in 2016 het Rozeneiland: een woonplek speciaal voor LHBTI ouderen.

Sprekers: o.a. Jelle Houtsma (SOOZ), Naima Siti Stichting DOCKErik Borst (verzorgende van Rozeneiland Amsta)
Datum: Donderdag 28 juni 2018
Tijd: Inloop vanaf 15.30. Bijeenkomst van 16.00-17.30.
Locatie: Dr. Sarphatihuis, Roetersstraat 2
Aanmelden: info@kennisnetwerk-amsterdam.nl