Verslag

Aankondiging Stadsgesprek De Verwarde Stad

Verwarde stad

De maatschappelijke aandacht voor personen met verward gedrag groeit. Er lijkt niet sprake te zijn van meer personen met verward gedrag dan vroeger, maar zij zijn wel zichtbaarder in de openbare ruimte. Dit komt door bijvoorbeeld de decentralisaties in het sociaal domein, de afname van bedden in maatschappelijke opvang en doordat mensen langer thuis moeten blijven wonen.

Het werken in de verwarde stad heeft veel te maken met beeldvorming. Wie zijn personen met verward gedrag als we niet naar stereotypen kijken? Wat zijn de oorzaken? Hoe kunnen we kijken naar de hele mens, in plaats van alleen naar een deel van het gedrag? Hoe voorkomen we onnodige stigmatisering in een buurt, maar ook vanuit de professional?

Tijdens het Stadsgesprek De verwarde stad gaan we met elkaar tot antwoorden op bovenstaande vragen komen.

Sprekers: o.a. Barbera Olthof (projectleider Samen sterk zonder stigma Amsterdam) en Tess de Bree, projectleider aanpak overlastgevers Oosterpark, Stadsdeel Oost) en Ronald Molenaar (medewerker overlast en zorg, Afdeling Gebiedsbeheer, Stadgenoot).
Moderator: Jan Hoek
Datum: Donderdag 15 maart 2018
Tijd: Inloop vanaf 15.30. Bijeenkomst van 16.00-17.30. Aansluitend een borrel.
Locatie: Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmersstraat 106-N (WG-terrein)
Aanmelden: info@kennisnetwerk-amsterdam.nl