Verslag

Aankondiging Stadsgesprek Boosheid in de samenleving

Het lijkt wel of iedereen boos is tegenwoordig. Het is terug te zien in de politiek, het maatschappelijke debat, op de werkvloer en op straat.

Mensen zijn mondiger dan ooit. Tegelijk hebben veel mensen het gevoel nauwelijks nog gehoord te worden. Laat staan dat ze een mogelijkheid zien om hun boosheid om te zetten in concrete activiteiten. Mensen voelen zich machteloos en worden daardoor alleen nog maar bozer.

Machteloosheid en boosheid zorgen ervoor dat mensen minder constructief mee kunnen doen aan de samenleving. Daarom gaan we tijdens het Stadsgesprek Boosheid in de samenleving op zoek naar (de oorzaken van) deze boosheid.

Ook kijken we hoe we binnen onze eigen organisatie de werkwijze zo in kunnen richten dat we de boosheid van de mensen die we bedienen kunnen voorkomen, wegnemen of in ieder geval een plek kunnen geven. Zijn er op ons werk situaties waar wij ons als professional zelf machteloos en boos voelen?

Gastsprekers: O.a. Bente London (directeur BeterBuren) en Jacquelien van Stekelenburg (hoogleraar Sociale verandering en conflict aan de Vrije Universiteit).
Datum: Donderdag 14 september 2017
Tijd: Inloop vanaf 14.30. Bijeenkomst van 15.00-16.30. Aansluitend een borrel bij The Pool.
(*Let op afwijkende tijden)
Locatie: Vondelgym (Oost), Wibautstraat 131. (Neemt plaats in de kelder, geen lift aanwezig).