Activiteit

Aan de slag met nieuwe Amsterdammers

Nieuwe Amsterdammers

Amsterdam wil asielzoekers zo snel mogelijk laten leren en werken, ook voordat het duidelijk is of zij een vluchtelingenstatus krijgen. Maar politici in Den Haag zijn volgens de NRC zo ver nog niet.

Amsterdam moest voor het eind van vorig jaar 1.586 vluchtelingen huisvesten. (Vrijwilligers)werk en contact met anderen bevordert de participatie en integratie van deze nieuwe Amsterdammers. Maar veel is nog onduidelijk wat wel en niet kan. “Wij zijn een organisatie en wij willen graag helpen, wat kunnen wij doen?”  

Op 24 maart organiseert Kennisnetwerk Amsterdam samen met Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) het stadsgesprek ‘Aan de slag met nieuwe Amsterdammers’.

Het doel van de bijeenkomst is om te komen tot een agenda rondom asielzoekers, vluchtelingen en participatie. Wat kunnen we met beide groepen? Hoe laten we hen meedraaien in onze organisaties als vrijwilligers en wat is daar voor nodig? Waar zitten de mensen zelf op te wachten? En waar lopen we tegenaan?

Sprekers: o.a. Mieke Schulte (Interim directeur VluchtelingenWerk Amstel tot Zaan), Marjoleine Zieck (Hoogleraar International Refugee Law en Dean of Admissions), Anouk Tso (Senior Policy Adviser International Relations, Universiteit van Amsterdam), Joost van der Hel (Refugee Start Force), Koos Koelewijn (hoofd directiezaken Leger des Heils).
Moderator: Inger Schaap (Directeur Humanity in Action)

Datum: 24 maart, 16.00 – 18.00 uur
Locatie stadsgesprekVan Limmikhof, Nieuwe Keizersgracht 1a
Locatie borrel: Hoftuin, Nieuwe Herengracht 18a
Aanmelden: info@kennisnetwerk-amsterdam.nl

Programma:
15.30   Inloop
16.00   Welkomstwoord Maribi Gomez (Directeur VCA)
16.05   Waar hebben we het nu over?
16.15   Waar hebben vluchtelingen / asielzoekers behoefte aan?
16.30   Groepsgesprek over wat organisaties concreet kunnen doen
17.30   Formuleren van aanbevelingen
17.45   Borrel