Activiteit

Aankondiging Stadsconferentie 'Amsterdam: Oei, ik groei'

Oei ik groei

Amsterdam groeit als kool. Onze stad is de economische en culturele motor van het land, leidend in Europa en heeft een grote aantrekkingskracht op de rest van de wereld. Amsterdam kent een autonome groei van de eigen bevolking en trekt ook nieuwe bewoners vanuit de rest van het land. Maar ook vluchtelingen, studenten én expats weten Amsterdam te vinden en geven zo een nieuwe dimensie aan de groei. 

We mogen heel blij zijn met de populariteit van Amsterdam. Maar… zoals zo vaak is een ongebreidelde groei niet alleen maar positief. Groeien en blijven groeien kan zorgen voor een stad die niet meer van de Amsterdammers is, een stad waarin een deel van de Amsterdammers het leven niet meer kan betalen of een stad waarin het zo druk wordt dat op termijn niemand er meer wil wonen.

Tijdens de stadsconferentie Amsterdam: “Oei, ik groei” gaat het Kennisnetwerk Amsterdam voor zes specifieke buurten in Amsterdam na voor welke uitdagingen groei zorgt op het gebied van zorg, onderwijs en leefbaarheid en hoe we dit met elkaar zo kunnen regelen dat de groei duurzaam en leefbaar is voor alle inwoners.

Datum: 21 juni, ‘s middags
Locatie: N.n.b.
Aanmelden: info@kennisnetwerk-amsterdam.nl