Activiteit

Bed, bad en brood breken

bed bad brood

Datum: dinsdag 12 mei Locatie: IVKO (Rustenburgerstraat) Tijd: 17.00 – 19.00 uur

Gisteravond bereikten de VVD en de PvdA een akkoord over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Hier in staat dat zij recht krijgen op, door het Rijk gefinancierde, tijdelijke opvang met de zogenoemde bed-bad-en-brood-voorzieningen in de vijf grootste steden van Nederland, waaronder Amsterdam.

Tijdens de actualiteitenbijeenkomst op 12 mei gaan we in op de gevolgen die dit voor de stad heeft. Wat staat er precies in het akkoord? Wat wordt er anders ten opzichte van hoe Amsterdam nu de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers heeft geregeld? Wat mag er wel en wat mag er niet? Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer de asielzoekers na de tijdelijke opvang weer moeten vertrekken?

De meerderheid van de Gemeenteraad ziet alvast niets in het akkoord. Wat betekent dit voor de uitvoering hiervan in Amsterdam?

Discussieer samen met kenners uit de praktijk mee. Meld je nu aan via info@kennisnetwerk-amsterdam.nl