Activiteit

Aankondiging Stadsconferentie Leven in 2020

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vooraankondiging Leven in 2020

De samenleving is aan het kantelen: zelfdoen, maatwerk, participatie, lokaal, wederkerig. Daarnaast verandert Nederland, en Amsterdam voorop, cultureel en sociaal in rap tempo.

Om deze veranderingen in goede banen te leiden is een zelfbewuste stad nodig waarin bewoners, maatschappelijk middenveld, bedrijven en overheid gezamenlijk bouwen aan het Amsterdam van 2020. In welke stad willen we dan leven? En wat zijn daar de bouwstenen voor?

Om daar te komen moeten er prangende, al jaren voortslepende problemen en dilemma’s worden opgelost: middeninkomens vinden nog steeds geen woning, wat doen we met al het leegstaande vastgoed, wie gaat er voor de langer thuiswonende ouderen zorgen, wat zijn de grenzen van gentrification en hoe komen werkende jongeren überhaupt het huis uit als er voor hen geen woning is? En: hoe vinden we de balans tussen minder regels en meer risico?

Conferentie
Tijdens de Stadsconferentie Leven in 2020 bedenken we met elkaar nieuwe oplossingen voor deze sticky problems en bepalen zo de agenda voor Leven in 2020. We laten ons inspireren over de grote maatschappelijke tendensen door een trendwatcher en gaan vervolgens in kleiner verband met de mouwen opgestroopt de sticky problems te lijf om zo de contouren verkennen van hoe het leven in Amsterdam er in 2020 uit moet zien.

Waar en wanneer
Dinsdag 2 juni van 12.30 tot 17.00 uur bij de Tolhuistuin aan de IJpromenade. Aansluitend is er een feestelijke netwerkborrel. Aanmelden kan vanaf nu! Mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl. Verdere informatie over het programma volgt snel, houd de website goed in de gaten!

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin