a
Home 5 Stadsgesprekken

DINSDAG 2 april 2024 | 16:00

Hoe kom je van een blauwdruk voor een nieuwe wijk op papier tot buurtgevoel in de praktijk? Wie bepaalt uiteindelijk de toekomst van deze nieuwe stukken stad?

Met Jeroen Hofman van de gemeente Amsterdam. Hij was in de pioniersfase betrokken bij de ontwikkeling van Strandeiland. Ook met architect Burton HamfeltHarold Tennekes, directeur van het Spinoza20first in het Bajeskwartier, coördinator Community Building Afra Groen van Philadelphia Zorg en gebiedsontwikkelaar Frans de Roos van De Alliantie.

AANMELDEN

GEWEEST: 12 december 2023 | 16.00

STADSGESPREK  PREVENTIE JEUGDCRIMINALITEIT

Hoe voorkom je jeugdcriminaliteit? Bram Orobio de Castro, hoogleraar Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, pleit ervoor om al op jonge leeftijd bij te sturen en richt zich hiermee met name op de ontwikkeling van gedragsproblemen.

Ook met oprichter Sara Dekker-Alaoui van de The Safe Space Club, die ondersteuning biedt aan slachtoffers van seksueel geweld,  met Mechteld Bontes, programmaleider Jeugd en Veiligheid bij Levvel en jongerenwerker Marinus Klarenbeek (DOCK) over zijn ervaringen met preventie van jongeren bij de Klusfabriek in Amsterdam-Noord.

GEWEEST: 12 december 2023  | 15.00

Winnaar verkiezing Excellent project in de stad 2023 WegWijsSalon ZED

Een prachtige overwinning voor de WegWijsSalon ZED: een inloop voor zelfredzame en dakloze mannen. Gisteren is bekendgemaakt dat dit baanbrekende project de mooie titel ‘Excellent Project in de Stad 2023’ heeft gewonnen. Deze prijs, uitgereikt door Kennisnetwerk Amsterdam, erkent hiermee de innovatieve aanpak van de Avondinloop Zelfredzame Economisch Daklozen in Amsterdam Nieuw-West.