a
Home 5 Verkiezing Excellent project in de stad

Verkiezing Excellent project in de stad

Buurtprofessionals doen belangrijk werk op de werkvloer van de stad. Zij zijn onmisbaar in de stad. De welzijnswerker, de leraar, de politieagent, de gebiedsmakelaar: zonder hen geen stad. Buurtprofessionals kunnen dit werk niet alleen doen. Samen met collega’s in een team, bij andere organisaties en met talloze Amsterdammers in de stad.

Welk project heeft in 2023 een groot verschil gemaakt? Welke team heeft een excellente prestatie geleverd met dat project? Het gaat om maatschappelijke betrokkenheid, gedrevenheid, inzet én behaalde resultaten.

Het team en het project zijn de ambassadeurs voor de stad en hun organisatie, zij komen terug in diverse Stadsgesprekken van het Kennisnetwerk Amsterdam en dienen als voorbeeld voor anderen.

Criteria

Het team dat een excellente prestatie heeft geleverd en een vernieuwend experiment/innovatie of een bewezen interventie heeft ontwikkeld komt in aanmerking voor de bokaal. Het vernieuwende experiment/innovatie of een bewezen interventie is gegoten in een project. Het gaat dus niet om een proces.

Bottom-line: het team van buurtprofessionals heeft met het project hét verschil gemaakt in de stad.

De volgende criteria gelden voor de teams die hun project willen insturen:

  • Het project maakt het verschil voor Amsterdammers
  • Het project zorgt voor een bijzondere manier van verbinden in de stad en
    met Amsterdammers
  • Het project draagt bij aan een urgente maatschappelijke opgave
  • Het professioneel handelen van de buurtprofessional tijdens het project is van doorslaggevend belang

Jury

Een vakjury zal voor het einde van het jaar de winnaar bekend maken tijdens een live bijeenkomst van het Kennisnetwerk Amsterdam. De jury bestaat onder andere uit Jan Hoek (directeur Holland Rijnland Wonen), Najah Aouaki (econoom en ‘grootstedelijk strateeg) en Anna Custers (lector Armoede Interventies HvA).

Verkiezing excellent project

Deze verkiezing erkent excellente projecten in Amsterdam.

Buurtprofessionals en hun teams worden beoordeeld op maatschappelijke impact, innovatie en professioneel handelen. De winnaar wordt bekendgemaakt door een vakjury.

Meld jouw winnaar aan voor 13 oktober.

 

Aanmelden

Ben jij een teamlid, collega, een leidinggevende of een bewoner of client? Meld het fantastische team met het project aan voor 13 oktober via onderstaand formulier.