a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Toeslagenschandaal – op weg naar herstel

Stadsgesprek Toeslagenschandaal – op weg naar herstel

Het toeslagenschandaal heeft grote gevolgen voor veel Amsterdammers. Financiële problemen, onzekerheid, uit huis plaatsingen van kinderen, stress, psychische klachten. Maar het toeslagenschandaal en de afhandeling ervan hebben ook wat gedaan met het vertrouwen tussen overheid en burger.  In gesprek met wethouder Moorman vertelt een gedupeerde: “Ik zou degenen die mij dit hebben aangedaan zo graag in de ogen kijken. Dat is het enige dat ik wil. Ze weten waarschijnlijk niet eens wat ze hebben aangericht. Dat is misschien wel nog erger.”

Tijdens het Stadsgesprek Toeslagenschandaal – op weg naar herstel staan we stil bij de hersteloperatie die gaande is. Wat zien we nu gebeuren en wat moet er beter? En ook hoe kunnen we de vertrouwensbreuk tussen overheid en burger herstellen?

Met prinses Laurentien van stichting (Gelijk)waardig Herstel en de Amsterdamse ombudsman Munish Ramlal. En met Marisa Lisse, slachtoffer van het toeslagenschandaal en initiatiefnemer van het Herstelhuis en Judesca Lith-Holsman, projectleider Hersteloperatie Toeslagen van de gemeente Amsterdam. Tot slot komt ook fotograaf Bert Teunissen. Hij maakte het door de SP uitgegeven fotoboek Weggecijferd, teruggevochten waarin hij honderd toeslagenouders anoniem portretteerde.

Meld je aan

   

   

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

   

  Praat mee

  Donderdag 13 juni 2024

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26, Amsterdam-Oost

  SPREKERS

  Prinses Laurentien, stichting (Gelijk)waardig Herstel

  Munish Ramlal, ombudsman Metropool Amsterdam

  Marisa Lisse, slachtoffer van het toeslagenschandaal en initiatiefnemer van het Herstelhuis

  Judesca Lith-Holsman, projectleider Hersteloperatie Toeslagen van de gemeente Amsterdam

  Prinses Laurentien, stichting (Gelijk)waardig herstel

  Fotograaf Bert Teunissen