Stadsgesprek Toekomst van ouderen in Amsterdam
Steeds meer Amsterdammers worden steeds ouder; de zogeheten dubbele vergrijzing. Volgens O&S is het aantal 85-plussers in 2050 verdrievoudigd ten opzichte van nu. Ook stijgt het aantal alleenwonende Amsterdammers en daalt het aantal Amsterdammers dat in een verpleeg- of verzorgingstehuis woont.
Hoe gaan we als stad en als samenleving voor deze oudere en soms kwetsbare Amsterdammers zorgen? De personeelstekorten in de zorg zijn nu al enorm en lopen alleen maar op.
Vanuit verschillende perspectieven gaan we tijdens Stadsgesprek Toekomst van ouderen in Amsterdam op zoek naar mogelijke antwoorden.
Jaap-Willem de Wit (eindverantwoordelijk wijkzorg bij Amstelring) komt vertellen over de zorginnovaties waar zij mee bezig zijn. Deniece Hanse, programmaleider Ouderenhuisvesting- Langer thuis van stichting !Woon deelt haar kennis op het gebied van ouderenhuisvesting, Katinka Rademaker, teamleider Verpleegkunde bij hogeschool Inholland heeft zicht op de ontwikkelingen van de instroom en doorstroom van studenten in de zorg. Ingrid Reetz, wooncoach bij Ymere vertelt over het perspectief van oudere huurders.
Daarnaast brengt Rosa Kreiter (Markant) het perspectief van de mantelzorger en Alexander Regeling (Humanitas) dat van de vrijwilliger.
Meld je aan
(Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)
Praat mee
Donderdag 11 juli 2024
Start 16.00 uur, einde 17.30 uur
Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26, Amsterdam-Oost
SPREKERS
Jaap-Willem de Wit, Amstelring
Katinka Rademaker, teamleider Verpleegkunde bij hogeschool Inholland
Deniece Hanse, programmaleider Ouderenhuisvesting- Langer thuis van stichting !Woon
Roza Kreiter, Markant
Alexander Regeling, Humanitas
Deniece Hanse, programmaleider Ouderenhuisvesting- Langer thuis van stichting !Woon
Ingrid Reetz, wooncoach bij Ymere