a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Thuis in de stad

Amsterdam groeit als kool, met vele kansen voor een rap veranderde bevolking. Tegelijkertijd groeit de kloof tussen anywheres en somewheres, tussen mensen die profiteren van het succes van de stad en mensen die moeite hebben om mee te komen.

Deze groeiende kloof doet wat met de opbouw van onze wijken, met de voorzieningen en met het sociale weefsel. Een gevoel van thuis in de stad is misschien een ongrijpbaar begrip, maar zo belangrijk voor het welzijn van Amsterdam en haar bewoners.

Tijdens Stadsgesprek Thuis in de stad gaan we ontrafelen wat dat thuisgevoel inhoudt en hoe we in het snel groeiende Amsterdam daar sturing aan kunnen blijven geven.

We gaan in gesprek met een aantal mooie gasten. Fenneke Wekker is hoofd academische zaken bij het NIAS-KNAW en promoveerde op de effectiviteit van community building interventies om een thuisgevoel te creƫren. Ama Koranteng-Kumi werkt al jaren vanuit haar bureau AMA aan het versterken van het sociale weefsel van de stad, onder andere met de stadstuinen Bloei & Groei. Simcha Goudsmit werkt bij de gemeente Amsterdam aan de vraag hoe de gemeentelijke ruimtelijke ordening kan bijdragen aan een thuisgevoel in de stad. Tot slot is te gast Fleur Leferink, Community Maker bij De Alliantie, waar zij zich bezighoudt met gemengd wonenprojecten en de buurt.

We sluiten het Stadsgesprek af met een zomerse netwerkborrel!

Het Stadsgesprek vindt plaats op donderdag 30 juni en begint om 16.00 uur bij Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26.

Meld je aan

   

   

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

   

  Praat mee

  Donderdag 30 juni 2022

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26

  SPREKERS

  Fenneke Wekker, hoofd academische zaken bij het NIAS-KNAW

  Ama Koranteng-Kumi, oprichter bureau AMA en stadstuinen Bloei & Groei

  Simcha Goudsmit, gemeente Amsterdam

  Fleur Leferink, Community Maker bij De Alliantie