a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Stadssymposium Samen maken we het verschil

Op 12 december verwelkomen we je graag in het Betty Asfalt Complex voor het Stadssymposium Samen maken we het verschil! Deze inspirerende middag staat in het teken van impact maken op de samenleving én kent een feestelijk randje.

De middag start met een panelgesprek met verschilmakers uit alle windstreken:

Uit Oss komt initiatiefnemer Marie-Therèse Janssen vertellen over Zorgbuurthuis ’t Hageltje, waarin bewoners – ondersteund door zorg – zo lang mogelijk samen zelfstandig blijven wonen. Tijdens het afgelopen RTL-debat kreeg het initiatief veel bijval.

Regiocoördinator Noord Marielle Versluis werkt bij de ABN AMRO Foundation dagelijks aan het bestrijden van kansenongelijkheid onder kinderen. Hoe maakt de Foundation door de inzet van 6.500 collega’s per jaar het verschil?

Tot slot spreekt directeur Menno Hoekstra over sociale firma Kringloopbedrijf De Lokatie. In drie Amsterdamse winkels vinden 150 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding. Ook draagt De Lokatie hiermee bij aan het hergebruik van meer dan een miljoen kilo goederen per jaar.

En last but not least: de uitreiking van de prijs van de verkiezing van Excellent project van het jaar. Uit alle inzendingen heeft de vakjury (Jan Hoek, Najah Aouaki en Anna Custers) vier projecten genomineerd:

  De grote vraag is: wie wint de titel van Excellent project van het jaar?

  Mis het stadssymposium niet en meld je aan. Samen maken we de stad een betere plek voor iedereen!

  ℹ️ Datum: 12 december 🕒 Tijd: 15.00 uur (start) – 17.30 uur (netwerkborrel)

  📍 Locatie: Betty Asfalt Complex, Amsterdam

  Meld je aan

    

    

   (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

    

   Praat mee

   Donderdag 12 december 2023

   Start 15.00 uur, einde 17.30 uur

   Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam Centrum

   SPREKERS

   Marie-Therèse Janssen, Zorgbuurthuis ’t Hageltje

   Marielle Versluis, ABN AMRO Foundation

   Menno Hoekstra, Kringloop-bedrijf De Lokatie