a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Stadssymposium Samen maken we het verschil
Op 12 december verwelkomen we je graag in het Betty Asfalt Complex voor het Stadssymposium Samen maken we het verschil! Deze inspirerende middag staat in het teken van impact maken op de samenleving én kent een feestelijk randje.

De middag start met een panelgesprek met verschilmakers uit alle windstreken:

Uit Oss komt initiatiefnemer Marie-Therèse Janssen vertellen over Zorgbuurthuis ’t Hageltje, waarin bewoners – ondersteund door zorg – zo lang mogelijk samen zelfstandig blijven wonen. Tijdens het afgelopen RTL-debat kreeg het initiatief veel bijval.

Saïda Anas van Actiegroep Wildeman vertelt over hoe zij zich met een groep vrouwen inzet voor stedelijke vernieuwing in haar buurt. Hoe maak je als bewoners samen het verschil?

Tot slot spreekt directeur Menno Hoekstra over sociale firma Kringloopbedrijf De Lokatie. In drie Amsterdamse winkels vinden 150 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding. Ook draagt De Lokatie hiermee bij aan het hergebruik van meer dan een miljoen kilo goederen per jaar.

En last but not least: de uitreiking van de prijs van de verkiezing van Excellent project van het jaar. Uit alle inzendingen heeft de vakjury (Jan Hoek, Najah Aouaki en Anna Custers) vier projecten genomineerd:

De grote vraag is: wie wint de titel van Excellent project van het jaar?

Mis het stadssymposium niet en meld je aan. Samen maken we de stad een betere plek voor iedereen!

ℹ️ Datum: 12 december
🕒 Tijd: 15.00 uur (start) – 17.30 uur (netwerkborrel)
📍 Locatie: Betty Asfalt Complex, Amsterdam
 
 

Meld je aan

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

  Praat mee

  Donderdag 12 december 2023

  Start 15.00 uur, einde 17.30 uur

  Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam Centrum

  SPREKERS

  Marie-Therèse Janssen, Zorgbuurthuis ’t Hageltje

  Saïda Anas, Actiegroep Wildeman

  Menno Hoekstra, Kringloop-bedrijf De Lokatie