a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Samen werken in de stad

Gebrek aan betaalbare woonruimte, intergenerationele armoede, homo-discriminatie in de klas, zomaar drie onderwerpen die de levens van Amsterdammers raken. Onderwerpen ook die niet opgelost kunnen worden door één organisatie of één hulpverlener.

Veel van de opgaves waar Amsterdam voor staat kunnen alleen opgelost worden als samenwerking voorop staat. Tussen organisaties in het sociaal domein en zorg, tussen overheid en onderwijs en bijvoorbeeld ook tussen veiligheid en het woondomein.

Hoe kom je praktisch en pragmatisch tot zo’n samenwerking? Zonder ellenlange voortrajecten en piketpaaltjes, maar vooral lekker concreet. Tijdens Stadsgesprek Samen werken in de buurt gaan we dit na met een aantal excellente voorbeelden van zo’n samenwerking. Waar zit hun kracht? Wat kunnen we daarvan leren?

Programmadirecteur Masterplan Zuidoost Saundra Williams vertelt over hoe zij samenwerkingen tussen bewoners, organisaties en de gemeente initieert en stimuleert.

Aad Francissen zet zich bij DOCK in om door het gebruik van data beter samen te leren en samen te werken.

Tot slot vertellen teamleider Patricia Bokhorst van Levvel en manager Lizet Gerrits van Arkin wat het succes is achter de FACT-teams in de stad.

Meld je aan

   

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

   

  Praat mee

  Donderdag 22 september 2022

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  ‘Huis van de Wijk De Meeuw’ in Amsterdam Noord, Motorwal 300.

  SPREKERS

  Programmadirecteur Masterplan Zuidoost Saundra Williams

  Dataspecialist Aad Francissen bij DOCK

  Teamleider Patricia Bokhorst van Levvel

  Manager Lizet Gerrits van Arkin