a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Preventie jeugdcriminaliteit

Hoe voorkom je jeugdcriminaliteit? In beleid wordt er vooral gefocust op tieners of nog ouder. Bram Orobio de Castro is hoogleraar Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij pleit ervoor om al op jonge leeftijd bij te sturen en richt zich hiermee met name op de ontwikkeling van gedragsproblemen. Welke oorzaken liggen daaraan ten grondslag en hoe kunnen we op basis daarvan effectievere methoden ontwikkelen om antisociaal en afwijkend gedrag tegen te gaan?

Oprichter Sara Dekker-Alaoui komt vertellen over de The Safe Space Club, die ondersteuning biedt aan slachtoffers van seksueel geweld. Veel daders van seksueel geweld waren ooit zelf slachtoffer. Hoe kan je die vicieuze cirkel doorbreken?

Mechteld Bontes, programmaleider Jeugd en Veiligheid bij Levvel gaat dieper in op de vraag hoe de samenwerking met het jongerenwerk en de basisscholen vorm zou moeten krijgen om zo het jonge kind uit de jeugdcriminaliteit te houden.

Tot slot vertelt jongerenwerker Marinus Klarenbeek (DOCK) over zijn ervaringen met preventie van jongeren bij de Klusfabriek in Amsterdam-Noord.

Meld je aan

   

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

   

  Praat mee

  Donderdag 29 februari 2024

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26, Amsterdam

  SPREKERS

  Hoogleraar Bram Orobio de Castro van de Universiteit van Amsterdam

  Oprichter Sara Dekker-Alaoui van The Safe Space Club

  Mechteld Bontes, programmaleider Jeugd en Veiligheid bij Levvel

   Jongerenwerker Marinus Klarenbeek (DOCK) van de Klusfabriek in Amsterdam-Noord