a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Ongedocumenteerd en onzichtbaar

Ongedocumenteerden die in Amsterdam wonen, worden door het college als volwaardige Amsterdammers gezien. Daarom hebben zij ook (beperkt) toegang tot gemeentelijke diensten.

Tegelijkertijd hebben zij geen toekomstperspectief. Dit brengt grote vormen van stress met zich mee door de situatie waarin zij verkeren. Het opbouwen van een bestaan – wonen en werk – is niet mogelijk en ook de toegang tot gezondheidszorg of onderwijs is lastig. Veel buurtprofessionals hebben dagelijks met ongedocumenteerden te maken en zijn letterlijk met de handen op de rug gebonden doordat de wet hulp niet toelaat.

Tijdens Stadsgesprek Ongedocumenteerd en onzichtbaar gaan we op zoek naar mogelijkheden hoe het Amsterdamse maatschappelijk middenveld toch betekenisvol kan zijn voor deze mensen. Wat is er mogelijk in een grijs gebied?

Met onder andere Frederiek de Vlaming, projectleider ongedocumenteerde ouderen bij De Regenboog Groep. En met teammanagers Opvang ongedocumenteerden Conrad Köckert en  Aisser Alnima van HVO-Querido.

Meld je aan

   

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

   

  Praat mee

  Donderdag 13 juli 2023

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  Jungle Amsterdam in Amsterdam-Oost, Tweede van Swindenstraat 26

  SPREKERS

  Frederiek de Vlaming, De Regenboog Groep

  Conrad Köckert, teammanager Opvang ongedocumenteerden HVO-Querido

  Aisser Alnima, teammanager Opvang ongedocumenteerden HVO-Querido