a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Onderwijskansen

donderdag 20 mei 2021 | 16.00

 Goed onderwijs is essentieel voor de kansen van een kind in de samenleving. Maar een school kan het niet alleen. Naast ouders en familie speelt ook de buurt waar een jonge Amsterdammer opgroeit een grote rol in de ontwikkeling. Hoe kunnen school, ouders en buurt gezamenlijk zorgen voor zoveel mogelijk gelijke kansen voor alle Amsterdammers? Zodat het niet uitmaakt waar een kind wordt geboren?

In het Stadsgesprek Onderwijskansen gaan we in gesprek met experts uit de praktijk rondom de vraag: wat kan de buurt doen? Waar zit de kracht in de buurt?

We trappen het Stadsgesprek af met Sarah Sylbing, regisseur van Klassen. In deze indrukwekkende documentaireserie krijgt het publiek een inkijk in de klaslokalen, huiskamers en straten van Amsterdam-Noord, waar een strijd wordt geleverd om elk kind een kans te geven. Tijdens het Stadsgesprek vertelt Sarah over haar bevindingen.

Hierna spreken we verder met Abdelhamid Idrissi, die met zijn Studiezalen honderden leerlingen per week het beste uit zichzelf laat halen. Vanuit de onderwijspraktijk vertellen Amsterdammer van het jaar Kurano Bigiman (ir. Lely Lyceum) en Faruk Kocaoglu (Hervormd Lyceum West) over hun ervaringen. Kurano richtte het eerste gymnasium in Zuidoost op en Faruk organiseert buiten schooltijd activiteiten voor zijn leerlingen.

Meld je aan

   

  Praat mee

  Donderdag 20 mei 2021
  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur
  De bijeenkomst vindt online plaats, via Zoom.

  Sprekers

  Sarah Sylbing, regisseur Klassen

  Abdelhamid Idrissi, oprichter Studiezalen

  Kurano Bigiman, ir. Lely Lyceum

  Faruk Kocaoglu, Hervormd Lyceum West