a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Mensenhandel in beeld

Stadsgesprek Mensenhandel in beeld

Mensenhandel omvat verschillende vormen van menselijke uitbuiting, zoals arbeids- criminele en seksuele uitbuiting. In alle gevallen is sprake van de uitbuiting van een persoon om geldelijk gewin door een ander persoon. Ook in Amsterdam vindt mensenhandel plaats: van gedwongen werken in de spoelkeuken van een restaurant tot gedwongen sekswerk in een hotelkamer of garagebox. Toch lijkt dit urgente thema soms nog onbekend terrein.

Tijdens het Stadsgesprek Mensenhandel in beeld gaan we met een aantal experts na wat de kenmerken van mensenhandel zijn, in welke situaties je dit kunt signaleren en ook hoe je vervolgens kunt handelen.

Te gast zijn advocaat Annet Koopsen, gespecialiseerd in mensenhandel en Mill Bijnen, zorgcoördinator slachtoffers mensenhandel bij HVO-Querido. Daarnaast spreken we met orthopedagoog Myrna Cleef en jeugdhulpverlener Nanda Hofstede van Qpido (Levvel) over seksuele uitbuiting van jongeren.

Meld je aan

   

   

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

   

  Praat mee

  Donderdag 16 mei 2024

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  Tuinstadhuis plaza, Plein ’40-’45 1, 1064 SW Amsterdam

  SPREKERS

  Advocaat Annet Koopsen, gespecialiseerd in mensenhandel

  Mill Bijnen, zorgcoördinator slachtoffers mensenhandel bij HVO-Querido

  Orthopedagoog Myrna Cleefvan Qpido (Levvel)

  Jeugdhulpverlener Nanda Hofstede van Qpido (Levvel)