a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Kinderarmoede te lijf

Bijna 23.000 Amsterdamse kinderen groeien op in armoede. Inmiddels zijn we twee corona-jaren verder en staat dit jaar economisch in het teken van stijgende energieprijzen en een gigantische inflatie. Kortom, de financiële situatie van veel Amsterdammers is sindsdien enorm verslechterd.

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat kinderarmoede tal van achterstanden oplevert. Onvoldoende of ongezonde voeding kan zorgen voor groei- en ontwikkelingsstoornissen. Geen geld voor schoolreizen, cadeautjes en uitjes leidt tot sociale ongelijkheid en stigmatisering. Ouders die altijd de eindjes aan elkaar moeten knopen zijn minder of niet in staat om hun kinderen te ondersteunen met schoolwerk. Kinderen van ouders met geldzorgen presteren minder op school.

Tijdens het Stadsgesprek Kinderarmoede inventariseren we met een aantal hoofdrolspelers waar in Amsterdam het probleem ligt en wat mogelijke oplossingen zijn. Welke interventies zijn effectief?

Te gast is onder andere Anna Custers, de recent benoemde lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam. Directeur Elise Kant van de Haëlla Stichting vertelt over wat particuliere fondsen kunnen betekenen in de strijd tegen armoede. Abdelhamid Idrissi komt in zijn Studiezalen veel kinderarmoede tegen. Daarom is hij gestart met FRIS Supermarkt, waar kwetsbare gezinnen gratis kunnen winkelen.

 

Meld je aan

 

   

   

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

   

  Praat mee

  Donderdag 08 december 2022

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  Jungle Amsterdam in Amsterdam-Oost, Tweede van Swindenstraat 26.

  SPREKERS

  Lector Armoede interventies aan de Hogeschool van Amsterdam Anna Custers

  Directeur Haëlla Stichting Elise Kant

  Abdelhamid Idrissi, Studiezalen/ FRIS Supermarkt