a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Jongeren, discriminatie, werk

Als Amsterdamse jongere maakt het uit hoe je eruit ziet en wat je achternaam is. Soms maakt dit het verschil in op vrijdagavond staande gehouden worden door de politie. Of wantrouwend op straat aangekeken worden door een oudere vrouw.

Het maakt ook uit voor je kansen op werk. Uit onderzoek blijkt dat discriminatie op de arbeidsmarkt nog steeds groot is. Vooroordelen en stereotypen spelen al een rol als studenten op zoek gaan naar een stagebedrijf en blijven in de rest van hun carrière soms een rol spelen.

Tijdens het Stadsgesprek Jongeren, Discriminatie, Werk luisteren we allereerst naar de ervaringen van jongeren zelf. Wat komen zij tegen? Hoe gaan zij ermee om? Wat kunnen we daarvan leren? Onderzoeker Eva Klooster plaatst de ervaringen van de jongeren vervolgens in een breder perspectief.

Charita Zandgrond van het ROC van Amsterdam komt vertellen over de best practices die zij hebben ontwikkeld in het tegengaan van vooroordelen bij stagebedrijven. Ook gaan we in gesprek met MKB Amsterdam-bestuurslid Michal van Dantzig en DOCK-jongerenwerker Omar Ameziane.

Het Stadsgesprek vindt plaats op donderdag 19 mei en begint om 16.00 uur bij Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26.

Meld je aan

   

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

   

  Praat mee

  Donderdag 19 mei 2022

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26

  SPREKERS

  Charita Zandgrond, ROC van Amsterdam

  Omar Ameziane, jongerenwerker DOCK

  Michal van Dantizig, bestuurslid MKB Amsterdam

  Eva Klooster, zelfstandig onderzoeker