a
Home 5 Stadsgesprekken 5 De kracht van de buurt

De menselijke maat komt het best tot z’n recht in de buurt. Daar staan zorg en welzijn dichtbij de bewoners, weet de wijkagent we speelt op de pleinen en houden buren een oogje in het zeil bij elkaar. Dit – soms fictieve – ideaalbeeld wordt door tal van Amsterdamse projecten iedere dag een stapje verder gebracht.

Tijdens het laatste Stadsgesprek van dit jaar laten we via drie uitstekende voorbeelden de Amsterdamse kracht van de buurt zien en gaan we met elkaar in gesprek over hoe de menselijke maat in de buurt gestalte kan vinden.

Directeur Jeanette Jongejans van de Ajax Foundation komt vertellen over hoe zij projecten in de buurt opzetten op het snijvlak van sport, normen en waarden en skills als omgaan met geld en social media.

Kaylee Schilder is coördinator van Buurtverbinding Civiclab en laat samen met leerlingen van het ROC van Amsterdam zien hoe zij dagelijks de wijk intrekken om informele zorg te bieden.

VoorUit verbetert de sociale cohesie door studenten en starters te laten wonen in buurten waar complexe vraagstukken spelen. Projectmanager Floor Wijnands legt uit hoe VoorUit al 15 jaar succesvol is in haar missie.

Het Stadsgesprek vindt online plaats, via Zoom. Na aanmelding ontvang je automatisch de link.

Meld je aan 

   

  Praat mee

  Donderdag 09 december 2021

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  Online, via Zoom – na aanmelding ontvang je de link

  sprekers

  Jeanette Jongejans, directeur van de Ajax Foundation.

  Kaylee Schilder, coördinator van Buurtverbinding Civiclab

  Floor Wijnands, projectmanager VoorUit