a
Home 5 Stadsgesprekken 5 De jeugd na corona

Jonge Amsterdammers lijken na corona soms wel de weg kwijt en steeds verder van het padje te raken. Drie jaar aan gemiste socialisatie lijkt een deel van de jeugd op te breken. Hoge verzuimcijfers in het voortgezet én hoger onderwijs en een grote toeloop bij de jeugd-GGZ. En ook Amsterdamse nachtclubs die te jonge bezoekers weren, omdat zij niet meer weten hoe zich te gedragen. Veel buurtprofessionals hebben dagelijks met jongeren te maken en ondervinden aan den lijve wat een gebrekkige socialisatie tot gevolg heeft.

We starten het Stadsgesprek met een gesprek met hoogleraar Sociale vaardigheden en weerbaarheid Minne Fekkes (UvA). Welke corona-gevolgen werken nog steeds door? En gaat dit vanzelf over of is er meer aan de hand?

Vervolgens spreken we met Jomara Riesebosch (ROC van Amsterdam), eigenaar Bas Louwers van Bitterzoet, directeur Cecilia Petit van The Mall De Baarsjes en wijkbeheerder Danielle Bohle (Ymere) over de dagelijkse praktijk. Hoe gaan zij om met de jeugd van tegenwoordig? En natuurlijk komen er jongeren zelf aan het woord.

Het Stadsgesprek vindt plaats op donderdag 15 juni, van 16.00 – 17.30 uur met aansluitend ruimte voor informele ontmoeting met een hapje en drankje. Locatie is ROC van Amsterdam, Laan van Spartaan 2 in West.

Meld je aan

   

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

   

  Praat mee

  Donderdag 15 juni 2023

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  ROC van Amsterdam, Laan van Spartaan 2

  SPREKERS

  Minne Fekkes, hoogleraar Sociale vaardigheden en weerbaarheid, UvA

  Jomara Riesebosch, manager Loopbaan Expertise Centrum ROC van Amsterdam

  Bas Louwers, eigenaar Bitterzoet en voorzitter van het Overleg van Amsterdamse Clubs

  Cecilia Petit, directeur van The Mall De Baarsjes

  Danielle Bohle, wijkbeheerder Ymere