a
Home 5 Stadsgesprekken 5 Buurtgevoel in nieuwe wijken

Stadsgesprek Buurtgevoel in nieuwe wijken

Op verschillende plekken in de stad verrijzen de komende jaren nieuwe wijken. Denk aan het Bajeskwartier, Buiksloterham of de Sluisbuurt. Bij Strandeiland (IJburg) is zelfs sprake van geheel nieuw land. In deze wijken gaan tienduizenden Amsterdammers straks wonen, werken en recreëren. Ook krijgen zij daar onderwijs en de zorg en ondersteuning die nodig is.

Hoe kom je van een blauwdruk voor een nieuwe wijk op papier tot buurtgevoel in de praktijk? Hoe vindt het samenspel tussen gemeente, voorzieningen, projectontwikkelaars, woningcorporaties en (toekomstige) bewoners plaats? Wie bepaalt uiteindelijk de toekomst van deze nieuwe stukken stad?

Daarover gaan we in gesprek met Jeroen Hofman, strategisch adviseur maatschappelijke voorzieningen bij de gemeente Amsterdam. Hij was in de pioniersfase betrokken bij de ontwikkeling van Strandeiland en neemt ons mee in zijn ervaringen.

Architect Burton Hamfelt komt spreken over de verhouding tussen fysiek en sociaal in de nieuwe Sluisbuurt, waar hij als supervisor bij betrokken is.

Rector Harold Tennekes (Spinoza20first), coördinator Community Building Afra Groen (Philadelphia Zorg) en gebiedsontwikkelaar Frans de Roos (De Alliantie) spreken over hoe onderwijs, zorg en wonen met elkaar voor buurtgevoel in nieuwe wijken kunnen zorgen.

 

Meld je aan

   

   

  (Werk je bij de gemeente Amsterdam? Dan kan aanmelden via Internet Explorer een foutmelding geven. Gebruik in dat geval een andere browser, je telefoon of stuur een mail naar info@kennisnetwerk-amsterdam.nl.)

   

  Praat mee

  Dinsdag 2 april 2024

  Start 16.00 uur, einde 17.30 uur

  Spinoza20first, H.J.E. Wenckebachweg 44, Bajeskwartier Amsterdam

  SPREKERS

  Strategisch adviseur maatschappelijke voorzieningen bij de gemeente Amsterdam, Jeroen Hofman

  Rector Spinoza20first Harold Tennekes

  Architect Burton Hamfelt

  Afra Groen, coördinator Community Building bij Philadelphia Zorg

  Frans de Roos, gebiedsontwikkelaar De Alliantie