a
Home 5 Stadsgesprekken

DONDERDAG 21 september 2023 | 16:00

STADSGESPREK Dubbele vergrijzing

Tijdens het Stadsgesprek Dubbele vergrijzing verkennen we de positieve kanten van vergrijzing. Hoe kant het enorme potentieel aan ’jonge ouderen’ worden ingezet voor de samenleving? Welke mogelijkheden tot zelforganisatie zijn er voor ouderen, zodat zij langer zelfredzaam blijven? Hoe kan solidariteit ontstaan tussen verschillende generaties?

Met onder andere hoogleraar Henk Nies (Organisatie en beleid van zorg, VU), Marjan Stomph van de Kenniskring Zorg en Wonen van de Stadsdorpen en vanuit het Ben Sajetcentrum Ludo Glimmerveen.

AANMELDEN

GEWEEST: 13 juli 2023 | 16.00

stadsgesprek  ongedocumenteerd en onzichtbaar

Ongedocumenteerden die in Amsterdam wonen, worden door het college als volwaardige Amsterdammers gezien.

Tegelijkertijd hebben zij geen toekomstperspectief. Dit brengt grote vormen van stress met zich mee door de situatie waarin zij verkeren. Veel buurtprofessionals  zijn met de handen op de rug gebonden doordat de wet hulp niet toelaat.

Met onder andere Frederiek Vlaming, onderzoeker (UvA) en projectleider ongedocumenteerde ouderen bij De Regenboog Groep. En met Conrad Köckert en Aisser Alnima van HVO-Querido.

GEWEEST: 15 juni 2023  | 15.00

stadsgesprek De jeugd na corona

Jonge Amsterdammers lijken na corona soms wel de weg kwijt. Drie jaar aan gemiste socialisatie lijkt een deel van de jeugd op te breken. Veel buurtprofessionals ondervinden wat een gebrekkige socialisatie tot gevolg heeft.

Met hoogleraar Sociale vaardigheden en weerbaarheid Minne Fekkes (UvA). Ook spreken we met Jomara Riesebosch (ROC van Amsterdam), eigenaar Bas Louwers van Bitterzoet, directeur Cecilia Petit van The Mall De Baarsjes over de dagelijkse praktijk.