a
Home 5 Stadsgesprekken

DONDERDAG 11 mei 2023 | 16:00

STADSGESPREK de jeugd na corona

Jonge Amsterdammers lijken na corona soms wel de weg kwijt. Drie jaar aan gemiste socialisatie lijkt een deel van de jeugd op te breken. Veel buurtprofessionals ondervinden wat een gebrekkige socialisatie tot gevolg heeft.

Met hoogleraar Sociale vaardigheden en weerbaarheid Minne Fekkers (UvA) en pedagoog Alithe van den Akker (UvA), die is gespecialiseerd in de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen en jongeren. Ook spreken we met Jomara Riesebosch (ROC van Amsterdam), eigenaar Bas Louwers van Bitterzoet, directeur Cecilia Petit van The Mall De Baarsjes en wijkbeheerder Danielle Bohle (Ymere) over de dagelijkse praktijk.

AANMELDEN

GEWEEST: 11 mei 2023 | 16.00

stadsgesprek  agressie tegen buurtprofessionals

Maar liefst 67% van de sociaal werkers ervoer in 2020 agressie door patiënten of cliënten blijkt uit onderzoek door Ipsos. In Amsterdam komt agressie tegen buurtprofessionals zeer regelmatig voor.

Waar stellen we de grens en hoe stellen we de grens? En ook: wat kunnen we van elkaar leren over hoe om te gaan met het bespreken van geweldservaringen achteraf?

Assistant professor Laura Keesman van de Rijksuniversiteit Groningen en Hetty Vlug van het Steunpunt Agressie en Geweld van de gemeente Amsterdam zijn te gast.

GEWEEST: 30 maart 2023  | 15.00

stadsgesprek zonder communitybuilding geen stad

Depressies, angsten, stress en verslavingen komen allemaal vaker voor in de stad. The Center for Urban Mental Health van de UvA komt vertellen over hun bevindingen. Hierna is het de beurt aan best practices uit de praktijk. Hoe kan via community building de stad ook een positieve invloed hebben, zorgen voor creativiteit, saamhorigheid en emancipatie?

We kijken onder andere naar De Eenhoorn in Oost, waar Ymere stedelijke verdichting juist aangreep om voor meer sociale cohesie te zorgen.