a
Home 5 Stadsgesprekken

DONDERDAG 30 maart 2023 | 15.00

STADSGESPREK zonder community building geen stad

Depressies, angsten, stress en verslavingen komen allemaal vaker voor in de stad. The Center for Urban Mental Health van de UvA komt vertellen over hun bevindingen. Hierna is het de beurt aan best practices uit de praktijk. Hoe kan via community building de stad ook een positieve invloed hebben, zorgen voor creativiteit, saamhorigheid en emancipatie?

We kijken onder andere naar De Eenhoorn in Oost, waar Ymere stedelijke verdichting juist aangreep om voor meer sociale cohesie te zorgen.

 

AANMELDEN

GEWEEST: 23 februari 2023 | 16.00

stadsgesprek  Een vuist tegen jeugdcriminaliteit

Twee procent van de Amsterdamse jongeren dreigt af te glijden naar de zware misdaad, aldus lector Jan-Dirk de Jong in Het Parool.

Lector Jan-Dirk de Jong (Hogeschool Leiden) vertelt over zijn onderzoek naar de harde Amsterdamse jeugdcriminaliteit. Met Robin de Bood (bestuurder perMens), stadsdeelbestuurder Lotte TerwelNadine Lodder (PM), Faouzi Bounnaanaa en Yahia Azzouzi (Levvel) gaan we in op hun ervaringen met de jongeren in de wijken.

(Foto Openbaar Ministerie)

VERSLAG

GEWEEST: 08 december 2022 | 16.00

stadsgesprek kinderarmoede te lijf

Bijna 23.000 Amsterdamse kinderen groeien op in armoede.

Tijdens het Stadsgesprek Kinderarmoede te lijf inventariseren we met een aantal hoofdrolspelers waar in Amsterdam het probleem ligt en wat mogelijke oplossingen zijn. Welke interventies zijn effectief?

Te gast zijn Anna Custers, de recent benoemde lector Armoede Interventies (HvA), directeur Elise Kant (Haëlla Stichting) en Abdelhamid Idrissi van Studiezalen en FRIS Supermarkt.