a
Home 5 Stadsgesprekken

DINSDAG 12 DECEMBER 2023 | 15:00

STADSsymposium  Samen maken we het verschil

Deze inspirerende middag staat in het teken van impact maken op de samenleving én kent een feestelijk randje. Met een panelgesprek met verschilmakers uit alle windstreken.

Marie-Therèse Janssen vertelt over Zorgbuurthuis ’t Hageltje, Marielle Versluis werkt bij de ABN AMRO Foundation dagelijks aan het bestrijden van kansenongelijkheid onder kinderen. Menno Hoekstra spreekt over sociale firma Kringloopbedrijf De Lokatie.

En last but not least: de uitreiking van de prijs van de verkiezing van Excellent project van het jaar.

AANMELDEN

GEWEEST: 2 november 2023 | 16.00

stadsgesprek Inclusieve werkcultuur

Amsterdam is een supderdiverse stad. Op de werkvloer van de stad gaat dit niet altijd goed. Discriminatie tussen medewerkers onderling en ook vanuit een cliënt naar een medewerker zijn voor bijna iedereen wel voorstelbaar. Ook leidt een superdiverse stad lang niet altijd tot een superdivers medewerkersbestand. Hoe hoger aan de top, hoe meer merkbaar dat wordt.

Met Saphire Deira van HVO-Querido,  Sarah Elbadr-Boers (SER), Sacha Albinus (GGD Amsterdam) en trainer en adviseur inclusief werven Siham Ammal.

GEWEEST: 21 september 2023  | 15.00

stadsgesprek Dubbele vergrijzing

Tijdens het Stadsgesprek Dubbele vergrijzing verkennen we de positieve kanten van vergrijzing. Hoe kant het enorme potentieel aan ’jonge ouderen’ worden ingezet voor de samenleving? Welke mogelijkheden tot zelforganisatie zijn er voor ouderen, zodat zij langer zelfredzaam blijven? Hoe kan solidariteit ontstaan tussen verschillende generaties?

Met onder andere hoogleraar Henk Nies (Organisatie en beleid van zorg, VU), Marjan Stomph van de Kenniskring Zorg en Wonen van de Stadsdorpen en vanuit het Ben Sajetcentrum Ludo Glimmerveen.