a
Home 5 Stadsgesprekken

donderdag 20 mei 2021 | 16.00

STADSGESPREK onderwijskansen: de kracht van de buurt

Goed onderwijs is essentieel voor de kansen van een kind in de samenleving. Maar een school kan het niet alleen. Hoe kunnen school, ouders en buurt gezamenlijk zorgen voor zoveel mogelijk gelijke kansen voor alle Amsterdammers? Met onder meer Sarah Sylbing, regisseur van Klassen, Amsterdammers van het jaar Adbelhamid Idrissi (Studiezalen) en Kurano Bigiman (ir. Lely Lyceum) en docent Faruk Kocaoglu (HLW).

GEWEEST: 1 april 2021

STADSGESPREK Leefbare bouwwoede

De krapte op de Amsterdamse woningmarkt is enorm. De komende jaren worden dan ook tienduizenden huizen gebouwd. Hoe kunnen we deze bouwopgave gebruiken om van Amsterdam weer een stad voor iedereen te maken?

Met econoom Najah Aouaki, Hester van Buren van Rochdale, Charlot Schans van publiek ontwikkelaar Stipo en Liesbeth van der Schaar, gebiedsmakelaar in West.

geweest: 4 maart 2021

STADSGESPREK van wantrouwen naar vertrouwen

De Toeslagenaffaire, protesten en rellen in het land, aardbevingen in Groningen: zomaar enkele voorbeelden dat ‘de overheid’ soms meer wantrouwen opwerkt dan vertrouwen. Met o.a. Ombudsman Metropool Amsterdam Arre Zuurmond en Karin Boudwijns, regiodirecteur HVO Querido.