a
Home 5 Stadsgesprekken

DINSDAG 12 DECEMBER 2023 | 15:00

STADSGESPREK  PREVENTIE JEUGDCRIMINALITEIT

Hoe voorkom je jeugdcriminaliteit? Bram Orobio de Castro, hoogleraar Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, pleit ervoor om al op jonge leeftijd bij te sturen en richt zich hiermee met name op de ontwikkeling van gedragsproblemen.

Ook met oprichter Sara Dekker-Alaoui van de The Safe Space Club, die ondersteuning biedt aan slachtoffers van seksueel geweld,  met Mechteld Bontes, programmaleider Jeugd en Veiligheid bij Levvel en jongerenwerker Marinus Klarenbeek (DOCK) over zijn ervaringen met preventie van jongeren bij de Klusfabriek in Amsterdam-Noord.

AANMELDEN

GEWEEST: 12 december 2023 | 16.00

Winnaar verkiezing Excellent project in de stad 2023 WegWijsSalon ZED

Een prachtige overwinning voor de WegWijsSalon ZED: een inloop voor zelfredzame en dakloze mannen. Gisteren is bekendgemaakt dat dit baanbrekende project de mooie titel ‘Excellent Project in de Stad 2023’ heeft gewonnen. Deze prijs, uitgereikt door Kennisnetwerk Amsterdam, erkent hiermee de innovatieve aanpak van de Avondinloop Zelfredzame Economisch Daklozen in Amsterdam Nieuw-West.

GEWEEST: 2 november 2023  | 15.00

stadsgesprek Inclusieve werkcultuur

Amsterdam is een supderdiverse stad. Op de werkvloer van de stad gaat dit niet altijd goed. Discriminatie tussen medewerkers onderling en ook vanuit een cliënt naar een medewerker zijn voor bijna iedereen wel voorstelbaar. Ook leidt een superdiverse stad lang niet altijd tot een superdivers medewerkersbestand. Hoe hoger aan de top, hoe meer merkbaar dat wordt.

Met Saphire Deira van HVO-Querido,  Sarah Elbadr-Boers (SER), Sacha Albinus (GGD Amsterdam) en trainer en adviseur inclusief werven Siham Ammal.