a
Home 5 Stadsgesprekken

dinsdag 21 september 2021 | 16.00

STADSGESPREK Innovatief verantwoorden

In Amsterdam gebeurt een heleboel goeds met publiek geld. Tijdens het Stadsgesprek Innovatieve verantwoording gaan we met elkaar op zoek naar betekenisvolle manieren van verantwoording in het sociaal en leefbaarheidsdomein.

Te gast is in ieder geval Sjoukje Alta, stedelijk directeur Gebiedsgericht Werken en Stadsbeheer bij de gemeente Amsterdam.

Geweest: 24 juni 2021 | 16.00

STADSGESPREK menselijk armoedebeleid

Leven in armoede betekent dat een goede woning, goed eten of goede kleding nooit vanzelfsprekend zijn. Hoe ziet armoedebeleid met de menselijke maat eruit? Hoe zou die praktijk anders zijn dan het beleid van nu? Welke praktische zaken kunnen we zelf in Amsterdam regelen met elkaar? Met Jurenne Hooi (voormalig directeur van MaDi Zuidoost), Amma Asante (voorzitter van de Landelijke CliëntenRaad), Nel Winkel (programmamanager Meedoen Werkt van de gemeente Amsterdam) en Jurre van de Kamp van Stichting Samen Is Niet Alleen.

GEWEEST: 20 mei 2021

STADSGESPREK onderwijskansen: de kracht van de buurt

Goed onderwijs is essentieel voor de kansen van een kind in de samenleving. Maar een school kan het niet alleen. Hoe kunnen school, ouders en buurt gezamenlijk zorgen voor zoveel mogelijk gelijke kansen voor alle Amsterdammers? Met onder meer Sarah Sylbing, regisseur van Klassen, Amsterdammers van het jaar Adbelhamid Idrissi (Studiezalen) en Kurano Bigiman (ir. Lely Lyceum) en docent Faruk Kocaoglu (HLW).