a
Home 5 Stadsgesprekken

Donderdag 16 mei 2024 | 16:00

STADSGESPREK  mensenhandel in beeld

Tijdens het Stadsgesprek Mensenhandel in beeld gaan we met een aantal experts na wat de kenmerken van mensenhandel zijn, in welke situaties je dit kunt signaleren en ook hoe je vervolgens kunt handelen.

Te gast zijn advocaat Annet Koops, gespecialiseerd in mensenhandel en Mill Bijnen, zorgcoördinator slachtoffers mensenhandel bij HVO-Querido. Daarnaast spreken we met orthopedagoog Myrna Cleef en jeugdhulpverlener Nanda Hofstede van Qpido (Levvel) over seksuele uitbuiting van jongeren.

AANMELDEN

GEWEEST: 2 april 2024 | 16.00

STADSGESPREK  Buurtgevoel in nieuwe wijken

Hoe kom je van een blauwdruk voor een nieuwe wijk op papier tot buurtgevoel in de praktijk? Wie bepaalt uiteindelijk de toekomst van deze nieuwe stukken stad?

Met Jeroen Hofman van de gemeente Amsterdam. Hij was in de pioniersfase betrokken bij de ontwikkeling van Strandeiland. Ook met architect Burton HamfeltHarold Tennekes, directeur van het Spinoza20first in het Bajeskwartier, coördinator Community Building Afra Groen van Philadelphia Zorg en gebiedsontwikkelaar Frans de Roos van De Alliantie.

 

GEWEEST: 29 februari 2024  | 15.00

Stadsgesprek Preventie jeugdcriminaliteit

Hoe voorkom je jeugdcriminaliteit? Bram Orobio de Castro, hoogleraar Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, pleit ervoor om al op jonge leeftijd bij te sturen en richt zich hiermee met name op de ontwikkeling van gedragsproblemen.

Ook met oprichter Sara Dekker-Alaoui van de The Safe Space Club, die ondersteuning biedt aan slachtoffers van seksueel geweld,  met Mechteld Bontes, programmaleider Jeugd en Veiligheid bij Levvel en jongerenwerker Marinus Klarenbeek (DOCK) over zijn ervaringen met preventie van jongeren bij de Klusfabriek in Amsterdam-Noord.