a
Home 5 Stadsgesprekken

DONDERDAG 08 december 2022 | 16.00

STADSGESPREK Kinderarmoede te lijf

Bijna 23.000 Amsterdamse kinderen groeien op in armoede. 

Tijdens het Stadsgesprek Kinderarmoede te lijf inventariseren we met een aantal hoofdrolspelers waar in Amsterdam het probleem ligt en wat mogelijke oplossingen zijn. Welke interventies zijn effectief?

Te gast zijn Anna Custers, de recent benoemde lector Armoede Interventies (HvA), schoolleider Bianca Kamerbeek (Yuverta – vmbo in Nieuw-West) en Abdelhamid Idrissi (o.v.b.) van Studiezalen/ FRIS Supermarkt.

AANMELDEN

GEWEEST: 03 november 2022 | 16.00

stadsgesprek  Amsterdam dementie-vriendelijkstad

Het aantal Amsterdammers met dementie stijgt in rap tempo de komende decennia. Tegelijkertijd bestaat de wens om mensen met dementie langer thuis te laten wonen. Zo kunnen zij in hun eigen vertrouwde omgeving blijven en het kost minder geld. De vraag is of het mogelijk is en hoe?

Te gast zijn emeritus hoogleraar Rose-Marie Droës, Fred Cohen  (Alzheimer Amsterdam), Esmeralda Deuzeman (Markant) en casemanagers Marit Thesingh en Karin Roosemalen (Zorggroep Amsterdam Oost).

GEWEEST: 22 september 2022 | 16.00

stadsgesprek samenwerken in de stad

Veel van de opgaves waar Amsterdam voor staat kunnen alleen opgelost worden als samenwerking voorop staat.

Hoe kom je praktisch en pragmatisch tot zo’n samenwerking? Tijdens Stadsgesprek Samen werken in de buurt gaan we dit na met een aantal excellente voorbeelden van zo’n samenwerking. Waar zit hun kracht? Wat kunnen we daarvan leren?

Te gast zijn programmadirecteur Masterplan Zuidoost Saundra Williams, Aad Francissen (DOCK),  Patricia Bokhorst van Levvel en Lizet Gerrits van Arkin.